Controlled Atmosphere Temperature Treatment

CATT staat voor Controlled Atmosphere Temperature Treatment. Dit is een biologische bestrijding van insecten, knaagdieren en voorraadaantasters. Genoemde plaagdieren kunnen voorkomen in ruimtes, voorraden en materialen.

Hoe werkt deze bestrijdingsmethode

Het principe berust op het terugdringen van de zuurstof in de omgevingslucht door middel van het inbrengen van N2 en/of CO2. Het principe is dat planten in een gasdichte cel een behandeling ondergaan voor een bepaalde periode. Tijdens deze behandeling wordt o.a. de temperatuur verhoogd en worden de concentraties zuurstof en koolstofdioxide in de lucht gereguleerd. Er worden hierbij dus geen chemische middelen gebruikt!

Wat zijn de voordelen

CATT is een biologische bestrijding en dit borgt de kwaliteit van de behandelde goederen. Er is bij deze bestrijdingsmethode een geringe kans op resistentie: de insecten, ei, larve en kever, hebben geen kans op overleven en de goederen behouden hun waarde en kwaliteit. CATT is een milieuvriendelijke vorm van dierplaagbestrijding waarbij geen chemische middelen worden gebruikt. Het kan zowel behandelend als preventief ingezet worden.

Een biologische bestrijdingsmethode

Ruvoma is gespecialiseerd in het bestrijden middels CATT. De laatste jaren is vanuit de bioindustrie een enorme vraag op biobestrijding gekomen en Ruvoma is een belangrijke speler in deze markt. Wij hebben inmiddels veel ervaring opgedaan in het bestrijden van bioproducten in schepen, opslagloodsen en silo’s. Ook het biologisch bestrijden van kakkerlakken in o.a. vliegtuigen behoort tot onze werkzaamheden.

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.