Bestrijding van ongedierte/plaagdieren

Ruvoma bestrijdt plaagdieren bij bedrijven en particulieren. Plaagdieren kunnen grote schade toebrengen. Ruvoma heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het bestrijden van dierplagen. Dit kan zowel op de traditionele manier en eventueel op een biologische manier.

Hoe kun je ongedierte en plaagdieren bestrijden?

Sommige plaagdieren moeten helaas op de traditionele manier bestreden worden om een ware plaag in te dammen dan wel te voorkomen. Een plaag van muizen of ratten is bijvoorbeeld alleen te bestrijden door middel van het plaatsen van lokdozen en vallen. Wespen moeten bestreden worden middels een chemisch middel. In andere gevallen kan biologische bestrijding worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan goederen die zijn aangetast door plaagdieren. Hierbij kan een laagzuurstof- of hittebehandeling afdoende zijn. Afhankelijk van het product en het soort plaagdier zal een behandeling gekozen worden. Ruvoma kan u hierin adviseren en uiteraard ook helpen met bestrijden.
De behandelingen kunnen uitgevoerd worden voor:
• Het bestrijden van ongedierte in alle soorten voedings- en biologische goederen.
• Het bestrijden van houtaantasters in monumentale objecten, antiek en andere objecten als Houtworm Anobium punctatum Degeer of de Boktor Hylotrupes bajulus L.
• Het bestrijden van ongedierte in plantmateriaal.

Het bestrijden van ongedierte in diverse materialen voeren wij uit voor bedrijven, overheidsinstanties als particulieren zowel in onze vaste behandelruimtes als op locatie. Neem contact op met Ruvoma.

Ongedierte in uw woning of bedrijfspand

U moet er toch niet aan denken dat ineens computer het niet meer doet omdat een muis of rat uw bekabeling heeft doorgeknaagd? Of dat er zilver,- oven,- of papiervisjes zich tegoed hebben gedaan aan uw papieren archief? Wat te denken aan een overlast van mieren?
Er zijn diverse simpele maatregelen die u kunt nemen om de toestroom van plaagdieren te voorkomen. Goed afsluitbare vuilnisbakken en een schone omgeving binnen en buiten doen al wonderen.

Het weren van plaagdieren

Om te voorkomen dat ongedierte een ware plaag gaat worden kunt u zelf een aantal maatregelen nemen. Zorg voor een schone en hygiënische omgeving, zowel in uw bedrijfspand of woning als er omheen. Plaats horren voor de ramen om vliegende insecten zo veel mogelijk te weren. Dicht naden en kieren.

Wat kunt verder zelf doen?

• Zorg ervoor dat prullenbakken afgesloten zijn, muizen, ratten maar ook vogels en katten zijn dol op de inhoud hiervan. Wespen komen op zoete producten af die u in de afvalbak deponeert.
• Mieren kunt u weinig tegen doen en hier geldt maar een effectief middel en dat is een chemische bestrijding. Een biologische manier van bestrijding tegen mieren is om bijv. een aantal dagen kokend water in de ingangen van de nesten te gooien.
• Tegen papier en zilvervisjes is weinig tegen te doen, u kunt ze bestrijden met de middelen die u in de supermarkt kunt kopen helaas blijven deze beestje terugkomen.

Inschakelen van Ruvoma bij plaagdieren bestrijden

Mocht u overlast hebben van plaagdieren dan kunt u veel zelf doen, maar soms is het nodig dat u een deskundige inschakelt om de overlast te beperken en te voorkomen in de toekomst. Mocht u niet in staat zijn om plaagdieren te bestrijden of wordt de overlast te erg? Schakel dan deskundige hulp in. Probeer foto’s te maken van de plaagdieren en mail ons dit toe zodat wij vooraf al een beoordeling kunnen maken.
Heeft u antiek of producten in huis welke aangetast zijn door bijvoorbeeld houtworm? Ook hierin kan Ruvoma u van dienst zijn om deze plaagdiervrij te maken. Wij beschikken over diverse cellen waar behandelingen op biologische wijze plaatsvinden en uw antiek weer vrij van houtaantasters zijn.