De specialist in gassen, metingen en biologische bestrijdingen.

Voorraadaantasters informatie en bestrijden

Voorraadaantastende insecten komen veel voor in partijen met graan, tarwe, rijst, mais etc. Denk hierbij bijvoorbeeld aan broodkevers, torren, fruitvliegjes en motten. Het lastige aan plaagdieren op voedingsmiddelen is dat men de plaagdieren natuurlijk wilt bestrijden zonder dat hierbij de voorraad schade ondervindt. Ruvoma heeft echter de mogelijkheid deze insecten te bestrijden zonder dat de voorraad verder aangetast zal worden. In samenwerking met TNO en de Universiteit van Wageningen is de bestrijdingsmethode CATT ontwikkeld.

Voorraadaantastende plaagdieren bestrijden

Ruvoma bestrijdt voorraadaantasters in bulkpartijen voedsel - zoals cacaobonen, biologische granen en dergelijke - door middel van de biologische bestrijdingsmethode CATT (Controlled Atmosphere Temperature Treatment). Deze methode berust op het terugdringen van de zuurstof in de omgevingslucht door middel van sturing op luchtvochtigheid en temperatuur en het inbrengen van CO2. Met CATT boekt Ruvoma goede resultaten en is de partij binnen een week vrij van het plaagdier. De goederen kunnen behandeld worden in schepen, silo's en opslagplaatsen.

IMG_0749.jpg graanklanders.jpg

Voorraadaantasters bestrijden

Op zoek naar een specialist om voorraadaantasters te bestrijden? Neem dan contact op met Ruvoma door middel van onderstaand formulier. Wij zijn specialist in het bestrijden van voorraadaantasters .


Captcha Code

Click the image to see another captcha.

Verplichte velden *