De specialist in gassen, metingen en biologische bestrijdingen.

Bestrijding dierplagen in vliegtuigen

U verwacht het misschien niet maar ook in vliegtuigen komen plaagdieren voor. Vanwege de veiligheid is het van groot belang dat deze snel aangepakt worden. Het bestrijden van ratten en muizen is daarom essentieel en dit wordt goed onder controle gehouden door de luchtvaartmaatschappijen. Een ander verhaal is bijvoorbeeld kakkerlakken. In principe kunnen deze plaagdieren weinig schade toebrengen aan het vliegtuig zelf maar is het in het belang van de volksgezondheid beter dat deze dieren niet meereizen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen niet altijd toegepast worden en daarom wordt steeds vaker voor een biologische manier van bestrijden gekozen. 

Een plek waar u geen plaagdieren verwacht aan te treffen zijn vliegtuigen. Toch gebeurt dit vaker dan u denkt. Vooral kakkerlakken voelen zich hierin thuis. De kakkerlak verspreidt zich eenvoudig. U bent bijvoorbeeld op vakantie geweest en heeft op uw bestemming een kakkerlak doodgetrapt. Mocht de kakkerlak op dat moment bevruchte eitjes bij zich dragen, dan is de kans groot dat deze zich via uw schoenzool verspreid. Ruvoma heeft regelmatig vliegtuigen behandeld welke aangetast waren door kakkerlakken. Om de grootte van de populatie te meten plaatsen we eerst kleefvallen.

Nadat is vastgesteld hoe ernstig de plaag is starten we met de bestrijding door het vliegtuig op dusdanige wijze luchtdicht af te sluiten zodat er geen ontkomen meer aan is voor het plaagdier. Door middel van injecteren van CO2 en temperatuurcontrole dringen we de zuurstof terug uit het vliegtuig. De kakkerlak maar ook de larve en het ei zullen geen kans op overleven hebben. Het interieur en de alle aanwezige apparatuur in het vliegtuig ondervinden geen schade van deze behandeling en kan na een uitgebreide inspectie zijn weg weer vervolgen. 

Pure O2 poor 

Ruvoma heeft in de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan met het bestrijden van plaagdieren in vliegtuigen d.m.v. Pure O2 Poor. Het vliegtuig wordt ingepakt en het zuurstofgehalte wordt omlaag gebracht opdat geen enkel organisme kan overleven.  

CATT

Ruvoma heeft in de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan met het bestrijden van plaagdieren in vliegtuigen d.m.v. CATT (Controlled Atmosphere Temperature treatment) Het vliegtuig wordt ingepakt en het zuurstofgehalte wordt omlaag gebracht opdat geen enkel organisme kan overleven. Middels CATT is de temperatuur van groot belang om tot een goed resultaat te komen.

Kakkerlakkenlokdoos.jpg Gassen_vliegtuig_KLM.JPG

fokker_4.jpg Afbeelding_083.jpg

pure o2 poor vliegtuig

Bestrijding dierplagen in vliegtuigen

Op zoek naar een specialist dierplagen in vliegtuigen te bestrijden? Neem dan contact op met Ruvoma door middel van onderstaand formulier. Wij zijn specialist in het bestrijden plaagdieren in vliegtuigen.


Captcha Code

Click the image to see another captcha.

Verplichte velden *