De specialist in gassen, metingen en biologische bestrijdingen.

Informatie en bestrijden houtaantasters in antiek, huizen, schepen, musea, kerken, etc.

Houtaantasters zijn dol op oud hout. De meest voorkomende houtaantastende insecten zijn gewone houtwormkever, bonte knaagkever, huisboktor en spinthoutkever. Zij nestelen zich hierin en vermenigvuldigen zich razendsnel. U kunt aantasting van uw antiek herkennen aan fijn houtstof op of onder uw object en miniscule gaatjes in het hout. In het verleden werd het aangetaste object behandeld met chemische middelen welke afdoende waren maar schade aan konden brengen. Een alternatieve methode, welke Ruvoma in samenwerking met TNO en de Universiteit van Wageningen  heeft ontwikkeld, is gebaseerd op het laagzuurstof principe. Ongeacht de locatie waar het object zich bevindt, wij zijn bijna altijd in staat om uw objecten te behandelen. Kleine goederen zoals schilderijen, meubels, piano's etc. kunnen wij in één van onze cellen plaatsen en behandelen. Ook op locatie zijn wij in staat uw objecten te behandelen, te denken aan kerken en musea.

Afbeelding_003.jpg Pure_O2_Poor_Bavokerk.jpg

HT Hout

Indien uw woning of pand aangetast is door houtaantasters is het van groot belang om dit te bestrijden voordat het te laat is. Middels HT (Heat Treatment) zijn wij in staat om de plaag aan te pakken. Het object wordt ingepakt en verwarmd opdat de houtaantaster geen kans van overleven heeft. Nadat de behandeling geslaagd is kan de renovatie beginnen.

P1000315.JPG P1000314.JPG

Pure O2 poor Hout

Hout is een natuurproduct en dient goed behandeld te worden. In veel oudere huizen zie je vaak dat houten balken en kozijnen toch aangetast worden door houtaantasters. Deze balken zijn vaak de dragers van het huis en dienen daarom behandeld te worden voordat het te laat is.

Ook kunnen in antiek, zoals schilderijen en meubels, houtaantasters hun weg goed vinden. Voor elk object heeft Ruvoma een passende oplossing om deze te behandelen. Dit kan op traditionele wijze of op biologische wijze. Een manier van biologisch bestrijden is d.m.v. ons Pure O2 Poor system oftewel laag zuurstof behandeling. Met name antiek is goed te behandelen in een van onze cellen. In een cyclus van ca dertig dagen wordt het zuurstofgehalte teruggebracht opdat geen enkel organisme kans heeft om te overleven. Dit geldt voor het eitje, de larve en de volwassen kever. 

Ook uw houten boot, koets of piano zijn bij ons in goede handen als deze is aangetast. Wilt u advies, neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Houtworm_003.jpg Scannen0001.jpg

Ruvoma_003.jpg

Houtaantasters bestrijden

Op zoek naar een specialist om houtaantasters te bestrijden? Neem dan contact op met Ruvoma door middel van onderstaand formulier. Wij zijn specialist in het bestrijden van houtaantasters.


Captcha Code

Click the image to see another captcha.

Verplichte velden *

Neem direct contact op

Planning Pure O2 Poor 2017

De PureO2 Poor behandeling wij éénmaal per maand uitvoeren en te starten op de eerste woensdag van de maand. Bekijk de planning van PureO2 Poor 2017

Planning Pure O2 Poor